kezdõlap |  elérhetõség | 
 
 | regisztració
 

Vélemények

a Kulcs a nõkhöz címû könyvrõl és az ÁTTÖRÉS tréningrõl:

KÖNYV vélemények

Nem tudja majd letenni sem a csajozás ízére éppen ráérzõ, sem a párválasztás folyamatában lévõ olvasó, de az sem, aki éppen párkapcsolatának megjavítását tûzte ki célul. Ez a könyv életeket és kapcsolatokat menthet!

(Dr. Mokry Tamás)

Most olvasom másodszor a könyvedet - amelyhez egyébként gratulálok, rendkívül jól, áttekinthetõen megszerkesztett, és tele van hasznos információval -, ennek kapcsán értem már, hogy a legutóbbi két kapcsolatom miért szakadt meg: elveszítettem a tekintélyemet, tartásomat, és ez végzetes hiba volt.

(Dr Schwanner Gábor, pszichoterapeuta www.csoportterapia.hu)

Egy Csabával töltött délután és terepgyakorlat után, a tanfolyam hallgatói nem csak a nõkhöz való viszonyuk, hanem egész életük - hozzáállásuk - megváltozásáról mesélnek. Ez a könyv nagy segítség lehet mindazoknak, akik most szeretnék az ismerkedés alapjait vagy a tartós kapcsolatok titkait elsajátítani...

(Juhász András, PUART nõcsábászképzõ vezetõje)

A társkeresésrõl szóló részt elolvastatnám minden fiatallal. Hogy ne csak évtizedek múltán jöjjenek rá, miért estek pofára újra és újra - ha rájönnek egyáltalán. És még valami: ha a megnyerõ külsõ lenne az ismerkedés kulcsa, akkor e téren a modellek lennének a legsikeresebbek. Ám koránt sincs így. Hála Csabinak, végre mindenki megismerheti, mi az, ami egy Nõ számára sokkal, de sokkal fontosabb.

(Belényi Zoltán, modell)

Úgy gondolom, hézagpótló a könyve, mert kísérletet tesz arra, hogy az egyedülálló illetve a társkapcsolatban vagy házasságban élõ férfiaknak fogódzót adjon.

(Dr. Hegedûs István, Elvált Apák Érdekvédelmi Egyesületének elnöke)

Olvastam a könyvedet és olyan szuper volt, hogy nem tudtam letenni! Én nem vagyok olvasós típus, mert egy újságot sincs türelmem végigolvasni! De ez a könyv nagyon jó és már talán tanultam is belõle. Mert engem és a 3 éves kisfiamat elhagyott a feleségem 4 hónapja. Most ketten élünk kisebb-nagyobb sikerekkel. Nem harmadik személy miatt történt a dolog, hanem vállalkozó vagyok és nem figyeltem a feleségemre sajnos és Õ besokallt! Nagy várakozással kezdtem a könyved olvasásába, de nem csalódtam!!!!
Köszönöm! László

A könyved elolvasása óta folyamatosan gyakorolok(unk), ahogyan már írtam sikerrel. Persze vannak negatív részek is, de ahogy te is írod, ezek tanítanak minket!
Eddig ketten voltunk a baráti társaságunkban, akiket foglalkoztatott igazán ez a dolog, de most csatlakozott hozzánk még egy személy, akit érdekel...és miért? Mert volt egy úgynevezett csalódása egy szép lánnyal kapcsolatban, és nem értette a dolgokat, rosszat nem csinált....:-) Persze mi mosolyogtunk és ecseteltük, hogy hogyan is mûködik...:-)
Most ott tart, hogy megvásárolta õ is a könyvedet és holnap estére jön velünk tréningezni...
Sipos Attila

Sokkal jobb, mint amit a kivonat alapján vártam. Minden este ezt olvasom. Úgy kb. 1,5 óra alatt haladok 30 oldalt. Mert JÓ!!!
Gratulálok.
Péter

A mamlasz férj mintaképét mintha csak öcsémrõl mintáztad volna.
István

Kapd be! Utállak! És féltékeny vagyok Rád:-)
Mert iiiiiiiiiiiiiiiiiigen jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó könyvet írtál!
Most kezdem a párválasztást részt, a csajozás zseniális. Odáig fejlesztetem, hogy ma ránéztem egy csajra a buszon, majd még egyszer, és azt vettem észre , hogy utánam száll és követ [...] a legjobb az egészben, hogy még csak meg se szólítottam
AZAZ: ZSEEEEEEEEEEEEEEEEEEEENIÁLIS A KÖNYVED
András

"Gondoltam megosztom veled a könyv olvasása közbeni gondolatokat. Sok olyan dolog van benne, amit mindenki tud, de persze így leírva jobb vele szembesülni. A fura, hogy miközben olvastam, mindig egy konkrét eset (lány/ok) járt a fejemben. Vagyis, rögtön rekonstruáltam a hibákat, amiket elkövettem. Most olvasom másodszor, hogy a fontosabb dolgok rögzüljenek. Biztos vagyok benne, hogy hasznát veszem."

Szekeres Péter

Gratulálni szeretnék a könyvedhez, nagy segítséget nyújtasz vele nem csak nekem, hanem sok más férfinak is.

Ákos

Néhány további vélemény név nélkül:

„Gondolataid a nõk irányába, úgy gondolom minden férfi gondolkodást felülmúlja."

„Nagy érdeklõdéssel olvasom a könyved, hihetetlen hasznosnak találom."

„Azon pár könyv közé tartozik, amiknek kötelezõ olvasmánynak kellett volna lennie valahol az életemben."


ÁTTÖRÉS TRÉNING vélemyények

Néhány részlet tréningbeszámolókból, még a PUART-s idõszakból. Bõvebben és további vélemények a Puart honlapon

„Éreztem, az ezen való részvétel egy valódi befektetés a jövõmbe. Úgy döntöttem, ez jelenleg fontosabb még az üzleti céljaimnál is. Sõt, rájöttem, hogy ha ezt - a legmélyrehatóbb személyiségfejlesztést - teszem életemben abszolút elsõ helyre, ha végre levetkõzöm a gátlásaimat, megtanulok lazán kommunikálni bárkivel, végre bepótolom a kamaszkoromat és sikert sikerre halmozok, akkor az életem valamennyi területe exponenciálisan fejlõdni fog. Valahogy mindig úgy éreztem, hogy aki sikeres a nõknél, az nem létezik, hogy ne lehetne pl. komoly vállalkozó, vezetõ. Tehát ezt nem lehet megúszni. Nem akarok 35 évesen feleségül venni jobb híján egy átlag alatti nõt, majd átlag alatti szintû életet élni vele."

Joe, 28 éves vállalkozó


„Na mentünk a plázába. Kaptam egyik tanulótársammal Csabát! Remek srác. Segítõkész, mindent megmutat és részleteiben elmagyaráz, amíg meg nem érted. A plázában a megszólítás nem okozott gondot, de sokat kritizált, aminek következtében még természetesebbé tudtam alakítani. Vagy 10 csoportot, embert megnyitottunk. Ebbõl 6-7-el tudtunk 2-3 percet dumálni. Volt akihez visszamentünk. Azokkal a csajokkal beszéltünk vagy 6 percet, végig szó szerint röhögtek. Beszélhettünk volna még, de akartunk még tanulni.

Számzárást egyszer próbáltam, nem adta meg. Régen úgy gondoltam, hogy hogy lehettem ennyire balfék. Most azt gondolom: az õ baja, nem tudja mit hagyott ki. :-) Mennyivel kellemesebben érzi így magát az ember! :-)

Az éjszakai élet még ütõsebb volt. Csaba itt csillogtatta meg tudását. Csak lestem. Ott jöttem rá, hogy a gyakorlat fogja tenni a mestert. Itt nem egy jó szöveg van, amit elmondasz, és ugranak a csajok. Gyakorolni kell. Rengeteget. Spontán kell kitalálni dolgokat. Az életedbõl kell meríteni az ötleteket, hogy hiteles, és elragadó tudj lenni egyszerre. A más rutinjai (barátnõ teszt, tetkót akar az unokahúgom) tudnak kezdetben segíteni. De késõbb spontán kell elindítani bármilyen dumával. Az eredmények. Kb. 15 megnyitás, ebbõl vagy 10 egyedül. 2 számzárás próbálkozás 1 sikerült is.

Néhány érdekesebb: egyik lánynál sikerült jól megnyitnom. Láttam mennyit számít, hogy én legyek az alfahím. Testtartásom megdicsérte Csaba. Már látom miért voltam sikertelen, más srác meg sikeres. Nemcsak a testtartás, hanem hogy tulajdonképpen hogyan gondolkodsz az egész nõi férfi kapcsolatról. Ez a lány csak enyhén érdeklõdött, de jót gyakoroltam. Egész jól megnevettettem.

Volt egy másik lány, aki utólag látva egyedül az alfahím testtartásom miatt jött oda hozzám, és cigit kért álnaivan. Aztán maradt egy tíz percig. Már majdhogynem fogdosott, meg ölelgetett. A testtartás lényege, hogy Te légy az Alfa. Én hátradõltem ülve, de olyan lazán, mint Oki a Valóvilágban 5 korsó sör után. Én egy cent alkoholt nem ittam, kivéve elnyertem az 5 kérdéses játékban az elõzõ lánytól pezsgõt.

Szóval rájöttem, gyakorlás teszi a mestert. Amíg természetessé nem válik, rengeteg ilyenre van szükség. Így van ez a karaténál, a tenisznél, a számítógépes akció játékoknál. Sok kudarc, gyakorlás, és mester vagy.

Tehát összességében amit adott a tanfolyam...

- a testtartást...

- a megnyitás természetességét.

- azt hogy spontánul, gyorsan kell csinálni a dolgokat

- nem hagyni, hogy lelassuljunk a kudarcélményektõl.

- 10-bõl 1-2 eredményes... vagy akár 3-4. A többi az csak szórakozás.

- Régen egyáltalán nem élveztem bulizni. Most?! A legjobb dolog a világon... ? Na jó nem a legjobb, de tudom élvezni, és ez a lényeg. Bulin röhögni ennyit nem röhögtem, mint azokon amiken most voltam. Még alkohollal sem éreztem magam olyan jól régen soha, mint most alkohol nélkül. Mert azt mondanom sem kell: egy csepp alkoholt sem ittam. Vagyis csak azt a fél pohár pezsgõt, amit játékon egy csajnál nyertem. Még pénzbe sem került.

- és gyakorolni, gyakorolni

PS:

Eltelt 3 nap, és azt hiszem kezdek elszállni...

Hihetetlen változások 1 héten belül.."

Gábor, 30 éves

„Kis csapatokra oszlottunk: egyik csoporttársammal egyetemben egy harmadik mentor, Csaba vezetése alatt voltam. Bemelegítésképp egyéni feladatot kaptam: meg kellett kérdeznem, hogy merre található pl. egy étterem. Az elsõ néhány nõszemélynél csak egy kérdés-hosszabb felelet volt az ismerkedés, de mindegyikük segítõkész volt :D A mozinál már odáig elmentem, hogy sikerült egy két lányból egy fiúból álló társasággal elbeszélgetnem arról, hogy mit is lenne érdemes megnézni.

Csaba végig figyelt, elmondta a megfigyeléseit két megnyitás között, és mindig volt benne elismerés :D No meg az se maradt ki persze, hogy mit tökéletesítsek még a technikámon. Egy idõ után a csoporttársammal párban kezdtünk vadászni: megnyitásképp rendszerint megkértük a kiszemelt lány párost, hogy készítsenek rólunk fotót. Volt egy-két sikertelen próbálkozás, pl. mozgó célpontot próbáltunk becserkészni. Megesett az is, hogy ketten szálltunk rá egy csajra, de végül is egész jó diskurzus alakult ki. Kellemes meglepetés ért, amikor egy-egy asztalnál ülõ, nem túl elfoglalt hölgypároshoz mentünk oda, szintén fényképezés ürügyén: jól el tudtunk beszélgetni a hölgyekkel, emellett rávettük õket egy-két tesztre is - a barátnõs próba aduász volt a kacajhoz :. Öröm volt látni kezdetben visszahúzódónak tûnõ társamat is, aki szépen kibontakozott a csapatmunkában: a megnyitásokat elõször én végeztem, a beszélgetést viszont már õ vezette (gyakran a teszteket is beleértve), késõbb pedig pár nyitást is õ végzett. Majd tapasztalatot cseréltünk egymással.

Zárásként hárman megnyitottunk egy új fogkrémet reklámozó, fehér ruhába és sminkbe burkolózott vegyes társaságot, akikkel szintén kötetlen társalgásba kezdtünk. Elérhetõségekkel ugyan nem lettem gazdagabb, Csaba viszont motivációt adott számomra a késõbbiekre azzal, hogy elkérte az egyik lány számát.

Este 7 körül végeztünk a "plázázással", ekkor a társaság nagy része hazament zuhanyozni, pihenni, vacsizni, hogy este 10 körül annál frissebben találkozzunk egy pesti szórakozóhelyen. Kezdetben annyira kihalt volt a hely, hogy baráti találkozó hangulat volt, fél óra elteltével azonban már egy magányosan ülõ lányt nyitottam meg, aki bemutatott az odaérkezõ barátnõinek is.

Sajnos nem sikerült közelebb kerülni a társasághoz; a további néhány órában is akadozott az ismerkedés - biza van még mit fejlõdnöm, meg a hangos zene is bizonyára nehezítette a dolgom, a stílus nagyrészt "egyedül táncolós" volt. Mormota és Randiguru azonban mindig bátorítottak - néha párban mentünk ismerkedni. Idõnként néha kicsit hosszabb beszélgetés is összejött egészen csinos nõkkel. Az is számított talán, hogy mentoraim javaslatára felvettem kalapomat. Összejött végül a tánc is: akadt végül egy lány, aki velem egyetemben salsázik, így szívesen jött táncolni, a figurák pedig érdekesek is voltak a retro-ra. Betettek végül salsa számot is :.

Összességében nekem nagyon sokat hozott ez a tanfolyam! Elõször is egy nagyon hangulatos, nevetõs napot tölthettem el, megismertem egy nagyon kellemes társaságot, és úgy érzem, hogy máris könnyedebben mozgok a nõnemû egyének között. Még ha a partin nem voltak látványos eredmények, a rákövetkezõ héten úgy éreztem, hogy jobban figyelnek rám a csajok: pl. néhány csoporttársnõm ad hoc elhívott ebédelni (korábban nem volt szokásuk), máskor órára siettem, és egy lányismerõsöm pedig elkísért órára, pedig eredetileg homlokegyenest másik irányba akart menni. Továbbá ismerkedtem vonaton is, ami e-mail cserével zárult.

Merem állítani, hogy ez még csak a kezdet : persze gyakorolnom is kell, de már van támpontom :
Mindenképp érdemes eljönni a tanfolyamra, mivel azok is sokat tanulhatnak, akik tapasztaltabbak! Arról nem beszélve, hogy az egész felér egy élménydús bulival."

Dávid, 21 éves egyetemi hallgató

„Szerintem ez egy életre szóló jó buli volt!"

„A tréningen olyan információkat és visszajelzéseket kaptam tõletek, amelyek rendkívül sokat segítettek, és amiket önmagamtól kellett volna megfigyelnem, de rutintalanságomban, lányos zavaromban és tehetetlenségemben és egyéb idétlen okoknál fogva képtelen voltam megtenni.

Úgy érzem most magam, mintha egy végtelenül nyomasztó álomból ébredtem volna fel, (elnézést a kifejezésért) a tréning volt az a bizonyos csípés ami visszarántott a valóságba. És ezért rettentõen hálás vagyok. Minden amit aznap tanultam nemcsak a csajozásban segít nekem, hanem az életem minden egyes területén hasznosítani és alkalmazni tudom. Ez azt hiszem mindenkinek, de nekem különösen is felbecsülhetetlen értékû dolog."

„Valóban maradandó élményt nyújtott a tréning, megadta azt a lökést, ami már olyan régóta hiányzott a másik nem felé való nyitáshoz, ezáltal a tudatos párválasztás irányába tett lépésekhez.

Nagyon jó volt, hogy (férfiaggyal is felfogható:) logikai folyamatábra jellegûen rendszerbe szedtük azokat a lépéseket, és törvényszerûségeket, amelyeket az ismerkedés során végig kell járni és amikre figyelni kell. Különösen hasznos volt a célok és az énkép szöveges megfogalmaztatása - elhitették velem, hogy igenis vannak olyan tulajdonságaim és képességeim, melyek értéket jelenthetnek a másik nem szemében.

Szintén élvezetes és tanulságos volt a szituációs játék; egyrészt könnyebben el lehetett képzelni általa a gyakorlati éles helyzetet, valamint a hibák megbeszélése és a pozitív visszajelzés önbizalmat és bátorságot adott az esti programra. Bevallom, amikor a ........ elõtt álltunk sorba, arra gondoltam, hogy életemben nem éreztem még ekkora kihívásnak/tehernek, hogy bemenjek egy szórakozóhelyre :) De aztán ahogy beindult bent a "munka", és jöttek a pozitív visszacsatolások, úgy sikerült egyre jobban feloldódni.

Mindent köszönök, hatalmas élmény volt, és remélem, hogy találkozunk még!"